Subsidie voor proeftuin Nanomedicine en cluster & netwerkproject Mineral Valley

28-8-2017 Medicijnontwikkeling

Proeftuin medicijnontwikkeling

De proeftuin Nanomedicine zorgt voor de uitwisseling van faciliteiten, diensten en kennis op gebied van vroege medicijn ontwikkeling. Het project ontvangt € 576.360 subsidie. De totale kosten bedragen € 1.394.183.

Vertrek medicijnindustrie
Nonomedicine probeert het gat dat met het vertrek van de medicijnenindustrie uit Nederland is ontstaan te vullen. De hele keten van het ontdekken, de ontwikkeling, de technologie tot de productie van medicijnen is hierbij betrokken. Een groot aantal regionale mkb-partners leveren kennis, diensten en technologieën aan de proeftuin. De betrokkenheid van de Radboud Universiteit en het Radboud UMC zorgt voor wetenschappelijke validatie van de  processtappen in de keten en garandeert een kwalitatief hoogwaardige exploitatie van de proeftuin.

Concrete toepassingen
Binnen deze proeftuin vindt ook de experimentele ontwikkeling van vier concrete toepassingen plaats: (1) Nanomedicine tegen chronische nieraandoeningen, (2) Technologie voor het opsporen van circulerende tumorcellen, (3) Een chemo transportsysteem gebaseerd op unclick chemie en (4) hoofd samenstellingen (lead compounds) voor medicijntransport over de darmwand.

Deelnemers
Stichting Katholieke Universiteit – RU (Nijmegen), Stichting Katholieke Universiteit – Radboudumc (Nijmegen), Cytofind Diagnostics (Beek-Ubbergen), FutureChemistry (Nijmegen), Mercurna (Nijmegen), InSitu Insights Holding (Eindhoven, Noord-Brabant) en PharmaCytics (Nijmegen).

Cluster- en netwerkproject voor mest en mineralen

Het cluster- en netwerkproject Mineral Valley Twente brengt MKB-ondernemingen, overheden en kennisinstellingen samen om concrete stappen te zetten naar duurzame toekomst voor de Agro & Food sector. Het project ontvangt € 395.210 subsidie. De totale kosten bedragen € 790.420.

Veranderende economie
Mineral Valley wil door nieuwe samenwerkingen en nieuwe inzichten in de veranderende economie op te doen, toegang krijgen tot nieuwe producten en diensten rondom bodem, mest en mineralen. Er wordt o.a. een digitaal platform opgezet en debatten, lezingen, netwerkbijeenkomsten en projecten georganiseerd.

Deelnemers
Gemeente Hof van Twente (Goor), Gemeente Dinkelland (Denekamp), Gemeente Tubbergen (Tubbergen), Gemeente Twenterand (Vriezeveen), Universiteit Twente (Enschede), Stichting Groene Kennispoort Twente (Goor), Twence (Hengelo), Waterschap Vechtstromen (Almelo), Forfarmers Nederland B.V. (Lochem) en Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (Zwolle).

Terug naar nieuwsoverzicht