Publieksversie jaarverslag OP Oost 2019

18-5-2020 Publieksversie jaarverslag OP Oost 2019

OP Oost subsidieert innovaties die een bijdrage leveren  aan de economie van de toekomst: een slimme en schone economie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid. Hiervoor is € 169 miljoen beschikbaar gesteld door Europa, het Rijk en de provincies Overijssel en Gelderland.

De cijfers in 2019

Het vijfde jaarverslag laat zien dat inmiddels 776 bedrijven gebruik maken van het OP Oost subsidieprogramma. De betrokken ondernemers werken samen en met kennisinstellingen en andere maatschappelijke organisaties aan 424 slimme en duurzame projecten. Van de beschikbare € 169 miljoen aan subsidie is eind 2019 al € 129 miljoen toegekend. Met de eigen bijdrage van ondernemers en (kennis)organisaties betekent dit dat al ruim € 289,3 miljoen aan investeringen toegezegd in Overijssel en Gelderland. 

Projecten in beeld

Op de geografische kaart is te zien dat er sprake is van een ruime verspreiding van de projecten over beide provincies. Daarbij is sprake van 'een sterke concentratie (>45 projecten) van projecten rondom Nijmegen en Enschede. Aan de hand van projectbeschrijvingen en interviews in het jaarverslag wordt duidelijk wie bijvoorbeeld die ondernemers zijn, aan welke resultaten zij werken en wat voor hen de meerwaarde is van samenwerken.

Afronding en toekomst

Nu de bodem van het beschikbare budget in zicht komt gaat OP Oost de laatste fase in. Er starten minder nieuwe projecten en steeds meer projecten ronden hun innovatietraject af. Maar er wordt intussen ook hard gewerkt aan het OP Oost EFRO-programma voor de periode 2021-2027. Meer informatie over het proces en de planning vindt u onder het tabblad 2021-2027

Meer informatie

Wilt u meer weten over de resultaten van subsidieprogramma tot 31 december 2019?
Bekijk dan hier: de publieksversie van het vijfde jaarverslag van OP Oost.

Terug naar nieuwsoverzicht