Problemen eHerkenning EFRO-webportaal

2-12-2016 InlogschermEFRO

In het EFRO-webportaal kunt u projectaanvragen en voortgangs-rapportages indienen en beheren. Bij het inloggen bestaat de keuze tussen inloggen met een EFRO-account en inloggen met eHerkenning. Onlangs is gebleken dat het inloggen met eHerkenning soms niet meer werkt. Om weer herkend te kunnen worden en in te kunnen loggen, dient de koppeling hersteld te worden.


Wanneer u de melding krijgt dat u niet meer kunt inloggen in het webportaal met eHerkenning, kunt u het volgende doen:
1.Bij het inloggen op het EFRO webportaal met eHerkenning kunt u zich opnieuw registreren. U gaat naar de ‘gegevens’-pagina van de eHerkenning registratie en vult hier uw gegevens in (KvK-nummer, achternaam en emailadres). Let op: het emailadres moet afwijken van uw emailadres dat u eerder heeft gebruikt voor het inloggen. Dit nieuwe emailadres mag ook een fictief emailadres zijn en wordt verder niet gebruikt. De nieuwe registratie hoeft niet bevestigd te worden. U klikt vervolgens op ‘verzend’.
2.U geeft het oude en nieuwe emailadres door op navision@gelderland.nl en het tijdstip van de tweede registratie.
3.OP Oost herstelt de koppeling met het oude emailadres. Het nieuwe emailadres wordt niet gebruikt. U krijgt van ons bericht als de koppeling is gelukt en u weer kunt inloggen.

Achtergrond

eHerkenning is een algemeen gestandaardiseerd inlogsysteem, vergelijkbaar met DigiD maar dan voor bedrijven. Er bestaan verschillende beveiligingsniveaus. Voor het webportaal is beveiligingsniveau 2 of hoger nodig. Aanvragers of begunstigden die al eHerkenning hebben, konden voorheen gemakkelijk in het EFRO webportaal inloggen. Door een update van de eHerkenningscode achter de schermen bij een van de commerciële aanbieders van eHerkenning wordt de eHerkenning van deze gebruikers in het webportaal niet meer herkend

Contact

Ook bij andere problemen met inloggen op het EFRO webportaal of foutmeldingen kunt u een bericht sturen naar navision@gelderland.nl. Vermeld hierbij de foutmelding (bij voorkeur met een print-screen) uw gebruikersnaam en emailadres en eventueel projectnummer.

Terug naar nieuwsoverzicht