Maatregelen Coronavirus 5

10-5-2020 Corona

COVID-19 beïnvloedt onze hele samenleving. Dit geldt ook voor bedrijven die meedoen aan ons programma, de OP Oost-projecten en de managementautoriteit.

Wij beantwoorden hieronder de meest gestelde vragen.

 1. Gaan de vergaderingen van de deskundigencommissie nog door? 
  Ja, in principe gaan de vergaderingen van de deskundigencommissie door. De eerstvolgende vergadering is 25 juni. Mogelijk volgt er in juli nog een vergadering. Houdt hiervoor de agenda op onze website in de gaten.
 2. Gaan de overleggen en controlebezoeken (CTP) van de MA nog door?
  De controle bezoeken worden weer opgestart. Hierover wordt contact met u opgenomen. Heeft u hier vragen over benader dan uw contactpersoon bij de MA. Ook de startgesprekken worden (eventueel digitaal) weer opgestart. 
 3. Mijn bedrijf heeft het nu heel druk met corona en mijn project loopt vertraging op door de tijdsdruk. Kan ik verlenging aanvragen? 
  Het aanvragen van verlengingen wordt op dezelfde manier beoordeeld als voorheen. Als er een goede reden is tot verlenging dan is dat mogelijk. Indien u extra tijd kwijt bent aan de gevolgen van het COVID-19 zien wij dat ook als een goede reden.
 4. Kan ik nu een extra werkvoorschot aanvragen? 
  De regering heeft een aantal tijdelijke financiële regelingen heeft getroffen om het bedrijfsleven te steunen. OP Oost biedt ook de mogelijkheid om een extra werkvoorschot aan te vragen wanneer er sprake is van een -aantoonbaar- liquiditeitsprobleem. Ook zijn er mogelijkheden om tussentijds een extra voortgangsrapportage in te dienen. Neemt u hiervoor altijd wel eerst contact met ons op om af te stemmen

Meer informatie

Op dit moment werken de medewerkers van OP Oost thuis. De gewone werkzaamheden gaan zoveel mogelijk door. We blijven telefonisch bereikbaar en zullen de reguliere vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Uw rapportages worden op de normale wijze behandeld en betalingen worden doorgezet.

Wanneer er aanvullende mededelingen zijn die specifiek betrekking hebben op de maatregelen in het kader van het Coronavirus dan zullen wij u via deze website, onze sociale media en onze nieuwsbrief verder informeren. Houdt u daarvoor dus vooral deze website in de gaten.

Terug naar nieuwsoverzicht