Innovatieve projecten openen hun deuren tijdens Europa Kijkdagen

8-5-2017 Foto onderzoekers door Joris Schaap

Ook in Oost Nederland doen veel verschillende projecten mee. De Europa om de hoek Kijkdagen bieden inwoners de kans om te zien en te ervaren wat er in de regio gedaan wordt met Europees geld en wat dit concreet oplevert.

In Gelderland opent Wageningen University & Research op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 14.00 de deuren van het Orion gebouw. Zij doen dit in samenwerking met Friesland Campina. Bezoekers kunnen aan de hand van diverse presentaties meer te weten komen over voeding, gezondheid van mens en dier en het milieu. Ook is er de mogelijkheid om het Innovation Centre van Friesland Campina te bezoeken en meer te ontdekken over eiwitrijke voeding.

In Overijssel doet Demcon in Enschede mee aan de Kijkdagen. Demcon is onder andere leverancier van moderne technologie voor medische producten. Bijvoorbeeld van een instrument dat bij operaties kan voelen en terugkoppelen aan de chirurg. Op vrijdagmiddag 12 mei van 14.00 tot 16.00 uur wordt aan de hand van vier projectdemonstraties door medewerkers uitgelegd hoe verschillende producten tot stand zijn gekomen.

Wie zin heeft kan in Overijssel ook een bezoek brengen aan het provinciehuis aan de Luttenbergstraat 2 in Zwolle. Bezoekers kunnen hier van 9 tot 24 mei (tijdens kantooruren) aan de hand van een digitale presentatie de resultaten van diverse - door Europa gesubsidieerde projecten - in hun directe omgeving zien.

Om de hoek

In heel Nederland openen projecten, die deels worden gefinancierd met Europees geld, hun deuren. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland. Alle deelnemende projecten, de dagen waarop ze meedoen, openingstijden en andere bezoekersinformatie zijn te vinden op de landelijke website www.europaomdehoek.nl

Terug naar nieuwsoverzicht