ION+  het innovatiefonds van OP Oost wordt goed benut

19-4-2021

Gelderse mkb-ondernemers, die op zoek zijn naar financiering van hun unieke technologie, weten goed gebruik te maken van het innovatiefonds van OP Oost. Inmiddels deden zes ondernemers succesvol een beroep op ION+ bij fondsbeheerder Oost NL

Met name bij innovaties is er sprake van risicovolle ontwikkeltrajecten en kan het voor ondernemers lastig zijn om voldoende geld bij elkaar te krijgen om hun innovatie uit te voeren. OP Oost stelde daarom uit het beschikbare EFRO-budget 7,5 miljoen euro beschikbaar. In september 2019 ging ION+ voor het MKB in Gelderland van start. Hieronder leest u welke ondernemers inmiddels een lening ontvangen, waarvoor zij het benodigde geld kunnen lenen en wie er nog meer investeren. U wordt doorverwezen naar de website van OostNL. 

Robotica in de kas

Voor telers in de glastuinbouw, in Nederland maar zeker ook wereldwijd, wordt het steeds problematischer om medewerkers te vinden. SAIA Agrobotics focus ligt op het robotiseren van menselijke handelingen in de kas. 
Lees hier meer over de bijdrage aan SAIA Agrobotics

Drone voor glastuinbouw

Corvus Drones uit Ede ontwikkelt een volledig automatisch vliegende drone die gewassen kan monitoren en data kan verzamelen in de glastuinbouwsector.
Lees hier meer over de bijdrageaan Corvus Drones

Opslag van energie met vliegwiel

QuinteQ Energy uit Nijmegen heeft een unieke technologie verworven van Boeing voor de opslag van energie in de vorm van een ultra-efficiënt en daardoor economisch vliegwiel.
Lees hier meer over de bijdrage aan QuinteQ Energy

Bypass operaties verbeteren

Het medisch technologiebedrijf AMT Medical uit Ede ontwikkelt het ELANA heart bypass systeem. Dit systeem beoogt bypassoperaties veiliger en eenvoudiger te maken en complicaties bij patiënten te verminderen.
Lees hier meer over de bijdrage aan AMT Medical

Verbeteren medicijnen tegen kanker

Pepscope is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat inzicht biedt in wat genoemd wordt ‘endogene proteïne kinase-activiteiten' in weefsels. Deze technologie draagt bij aan een verbeterde ontwikkeling van medicijnen, bijvoorbeeld tegen kanker.
Lees hier meer over de bijdrage aan Pepscope

Beter vooruitzicht bij bloedkanker (AML)

Pleco Therapeutics ontwikkelt een technologie die het vooruitzicht van patiënten met acute myeloïde leukemie (AML), een zeldzame bloedkanker, kan verbeteren. 
Lees hier meer over de bijdrage aan Pleco Therapeutics

Het fonds

ION+ heeft als doel het vergroten van de toegang tot privaat kapitaal en de innovatiekracht in de provincie te versterken. Oost NL is fondsmanager. Wilt u weten of financiering via ION+ tot de mogelijkheden behoort voor uw bedrijf? Voor meer informatie ga naar: Oost NL

Terug naar nieuwsoverzicht