Finti: van test naar volumeproductie

8-5-2017 Proefopstelling productielijn

De resultaten worden zichtbaar 

Finex Timber Solution B.V. uit Borne (Overijssel) vroeg bijvoorbeeld zowel in 2015 als in 2016 met succes subsidie aan. Inmiddels is het bedrijf een productielijn aan het opzetten voor Finti (hout) en naar verwachting kan men binnenkort starten met testen. Finti is een duurzaam alternatief voor tropische hardhoutsoorten, kunststof en aluminium bij het vervaardigen van ramen, deuren en kozijnen.

Dhr. Hofsté van Finex Timber Solutions: Alle voorgaande trajecten hebben inmiddels geleid naar deze fantastische lijn. Ook de subsidies van OP-Oost hebben hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. Nu moeten wij van testproductie proberen op te schalen naar volumeproduktie. Er is voorlopig nog veel werk aan de winkel maar het eind is in zicht.

Wat is gedaan?

Met de inzet van de toekenning van de eerste subsidie voor experimentele ontwikkeling zijn verschillende certificeringstesten gerealiseerd door SKH/SHR te Wageningen. Met deze professionele en door de markt geaccepteerde rapporten, kan Finex Timber aantonen dat thermisch bewerkt Finti (hout) voor de toepassing van ramen/deuren/kozijnen bijzondere voordelen met zich meebrengt. De tweede voucher is ingezet voor een R&D Haalbaarheidsonderzoek. Omdat Finti op machines geproduceerd werd voor allerlei soorten hout was het productieproces niet optimaal. In het R&D/haalbaarheidsonderzoek is bestudeerd welke machines nodig zijn voor productie in eigen beheer waarbij de kostprijs toch markconform is.

Terug naar nieuwsoverzicht