EU-Fondsenwijzer wijst de weg

21-10-2021 wegwijzer

Wilt u meer weten over Europese fondsen en subsidies? Zoekt u passende financiering voor uw project? 

Misschien hebt u een mooi plan maar past het niet onze programmadoelen? Naast subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling (EFRO) zijn er ook veel andere mogelijkheden voor (mede)financiering van projecten door de Europese Unie.  In de praktijk is het  echter niet makkelijk om de juiste EU-subsidie te vinden. Met de nieuwe EU-fondsenwijzer is het makkelijk te achterhalen welke subsidies beschikbaar zijn en welke voorwaarden daarvoor gelden.

In de EU-fondsenwijzer staan Europese fondsen en subsidies op een centrale plek toegankelijk bij elkaar. Het is een handige online tool voor gemeenten, provincies en waterschappen, en andere organisaties die op zoek zijn naar de juiste financiering voor een project. De EU-fondsenwijzer is op donderdag 14 oktober officieel gelanceerd in Brussel.

De EU-fondsenwijzer is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Huis van de Nederlandse Provincies & Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en Kenniscentrum Europa decentraal.

Bron: Europa Decentraal

Terug naar nieuwsoverzicht