De Europa om de Hoek quiz!

21-9-2018 Logo Europa om de Hoek Quiz

Op 6 en 7 oktober is het weer tijd voor het Weekend van de Wetenschap. Tijdens dit weekend gaat heel Nederland backstage. Ook projecten die Europese subsidie ontvangen openen hun deuren voor kinderen hun ouders en grootouders en andere belangstellenden. Maar dat is niet alles…

Speel mee

Tot zondag 7 oktober 2018 middernacht kan iedereen meespelen met de Europa om de Hoek quiz en gave prijzen winnen! Alle vragen gaan over slimme en duurzame ideeën die met Europees geld uitgevoerd worden en die ze tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen bewonderen!
In de quiz gaat het bijvoorbeeld over het huis van de toekomst, de trein van de toekomst of het ziekenhuis van de toekomst. Ter ondersteuning is er een webpagina waar je alle projecten terug kunt vinden en dus ook veel antwoorden. Check die pagina hier!

Achtergrond

In Nederland zijn er heel veel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Lees meer over de Europa om de Hoek Campagne.

Terug naar nieuwsoverzicht